Damerna spelar division 1 nästa säsong


I och med damlagets oavgjorda resultat mot Tyresö i fredags står det klart att det blir spel i division 1 nästa säsong 24/25. För att ha chans till kvalspel hade det behövts en vinst. På söndag spelar damerna sista hemmamatchen i allsvenskan för säsongen.


Damansvarig Jessica Dickfors ser tillbaka på en säsong som kantats av utmaningar, till exempel förändringar i ledarstaben och skador. Hon betonar samtidigt att föreningen vill fortsätta satsa framåt med full kraft.

 - Det viktiga nu är att behålla spelare och ledare som vill bli sitt absolut bästa jag, både som handbollsspelare och handbollstränare, säger Jessica. Det finns många duktiga yngre spelare från egna led som kommer vara viktiga för vår satsning framåt. 


Sportrådet för samtal med spelare och lagbygget inklusive ledarstab förväntas vara klart under april månad. 

 - Vi som förening måste lägga en tydlig och bra grund för både spelare och ledare som vill vara med på en fortsatt elitsatsning oavsett vilket serie vi spelar i, säger Jessica.


På söndag spelas sista matchen i damallsvenskan för denna gång. BK Heid står för motståndet och matchen börjar kl 16.00. Sedan väntar ett kval i maj för spel i ATG Svenska Cupen hösten 2024.


Tack för allt stöd under året!




Datum: 2024-03-19 09:00